fbpx

Липсва ли ви ВРЕМЕ? Искате ли да владеете времето си?

Липсва ли ви време, стига ли ви денят за всичко, което искате да направите?

50% от хората страдат от липса на време

Всеки ден ти имаш 86400 секунди, които са си само твои и никой не може да ти ги отнеме, не можеш да ги замениш, продадеш или спечелиш. Те съществуват. Това е твоето време. На всеки 24 часа ще имаш нови 86400 секунди.

Как да изживеем живота си така, че времето да не изтича между пръстите ни и в комфорт със себе си. Как денят ни да е = на щастие, удовлетвореност и увереност в нещата които правим.

Осъзнатото

Чували сте известните съждения за времето, че е относително (Aйнщайн), че тече различно за различните хора (Шеккспир) или че не съществува….

Защо времето е толкова странното нещо?

Дори древногръцките философи са размишлявали усилено за времето и връзката му с живота на човека

Времето не може да се изследва като физическо явление, за Вселената, Бог и за нашия мозък няма минало, настояще и бъдеще.

Измеримостта на времето може би има значение само за нас, хората, за да можем да отбелязваме и проследяваме случки в живота. Както знаем годината има 365 дни. Едно денонощие има 24 часа. Това са разграфения на времето, създадени от човека за по-голямо удобство и представа. Но всъщност времето е нещо неизмерило и неопределимо.

Ако сравним скоростта на светлина с нашето ежедневие – то ежедневието е „бавно“, пример е пътуването в космоса се мери в светлинни години – 5 такива са 50 години на земята.

Понеже няма универсален измерител – няма и универсално време, валидно за всички, дали „тук“ и „сега“ е като „там“ и „преди“.

Според британският физик Джулиан Барбър единственото доказателство за изминалата седмица е човешката памет.

Без науката всеки е усещал как понякога времето се движи много бързо, друг път тече бавно. За влюбените или в стресиращ момент времето е спряло, моментите минават като на каданс и усещането за всеки миг е проникновено и силно, но

всъщност каквото и да правим, всички сме подвластни на неговите ефекти.

В наши дни съществуват множество научни теории, които се опитват да обяснят какво точно е времето и някои допускат съществуването на паралелни на нашия светове.

Запознайте се със своя мозък

Изследванията на мозъка казват, че времето е резултат от възприемането на множество сигнали и организирането им по начин, чрез който могат да бъдат обработени. Колкото повече сигнали възприемаме – особено ако са непознати – толкова по-дълго мозъкът ги обработва . Затова моментите, когато изпитваме нещо ново или интензивно, ни се струват по-дълги от обикновено.

Мозъкът непрекъснато се препрограмира. В мозъка работят 80 милиарда неврони, свързани по между си. Те си взаимодействат, за да извършват функциите си успешно.

С някои методи като Нейрографиката ние можем да въздействаме някои невронни пътеки да се засилят, активират, променят или създадат. Колкото повече се упражняваме в нещо, в мозъка ни невроните формират повече връзки помежду си.а

Без значение колко свободно време имаме всъщност, това, се оказва че личното ни възприятие е най-важно.

А как можем да променим възприятието си за това колко време имаме?

В едно изследване (Mogilner et al., 2012) участниците са приемат да използват времеви диапазон за едно от трите неща: да го използват лично за себе си; да го пропилеят; или да го прекарат с близки, приятели или непознати.
Резултатите на тези, посветили времето си на други хора остават с усещането, че разполагат с повече време, не само в настоящия момент, но и в бъдеще, за разлика от тези, които са го посветили на себе си или са го пропилели. Интуитивно първата реакция на нестигащото време е да се втурнем да свършим всичко бързо, за да ни остане време и за нас самите. Ето как авторите на изследването обясняват това: „Изглежда, че пълноценно прекараното време се разширява в ума ни, давайки ни илюзията, че сме богати на време. Когато прекарваме добре времето си, т.е. когато го посветим на други хора, правим нещо удовлетворяващо, се чувстваме по-ефективни и способни”… и в крайна сметка намираме време за всичко.

Всичко се случва в мозъка.

Как методът Нейрографика работи с вашия мозък

Човекът е съвкупност от впечатления и модели на мислене и поведение.

Това е визуален метод за работа с подсъзнанието и ефективен начин да промените живота си към по-добро.

Невропластичността е свойството на човешкия мозък да се променя под въздействието на опита, желанията или под осъзнатото влияние като нейрографското рисуване. С помощта на абстрактни рисунки Нейрографиката работи с нашето подсъзнание и ни помага да излезем от програмирания свят, дава ни свободата и правото на избор как да живеем.

„Нейро“ – са нашите невронни връзки, а „графика“ е графичното им изображение.

Невровръзките в нашия мозък се активират или се създават нови и енергията започва да тече през тях, променяйки начина, по който мислим и действаме. Тя позволява да се обработват негативни емоции, гняв, страх и несигурност, превръщайки ги в обич, уважение, самоосъзнаване, подобряване на отношенията, определяне на намерения и много повече –

можете да уравлявате своето време.

На практика рисувайки и работейски със своя мозък вие разширявате хоризонтите и премахвате на границите, които обстоятелствата, обществото и самите вие си налагате. Трансформацията се осъществява на нивото на невронните връзки по красив и естетичен начин.
Да се рисува може всеки, без подготовка или умения. Нейрографиката има своя графична азбука – кръг, триъгълник, квадрат и линия. Революционното в тази азбука е нейролинията (патентована от П. Пискарьов). Тя копира живата природа, където всичко е уникално и бионично.

„Нарисувай си време“ не е шега, а възможност да промениш начина по който живееш.

Програма Нарисувай си време с метода Нейрографика!

Имате ли липса време❓ Бързате ли сутрин за работа и да заведете децата на училище, набързо ли пиете кафето си, правите ли бърз план за задачите и препуска ли работнния ден неумолимо, а почивката ви дали не е докато отмятате някои домашни задължения❓

Ако мислите ви са „Нямам време, искам неща, но няма кога! Чувствам се притиснат от всичко и всички!“, значи имате проблем за решаване.

Нейрографиката е метод който има за цел да подобри резултатите ви и се фокусира върху „тук и сега“, а не върху далечното минало или бъдеще. 🌈 повече за нейрографиката