+359 896 7171 88 megart.bg@gmail.com

Нейрографика или как да рисуваме и сбъдваме

БНР - Разговор с Меглена Костова, художник и инструктор по нейрографика:

Нейрографиката е сравнително нов арттерапевтичен метод, който от няколко години се практикува и в България. Често се определя като детското рисуване. Павел Пискарев е авторът на този метод. Той е ректор на „Института по психология на творчеството“. Идеята на този терапевтичен метод е да рисуваме и преначертаваме нови идеи, като премахваме вътрешните ограничения и страхове. Звучи сложно, но е простичко, казва Меглена Костова, художник и инструктор по нейрографика.

Можем да нарисуваме всичко. Линиите на действие, житейските обстоятелства, движението на времето, графичните решения на трудни комуникационни проблеми“, разкрива още Меглена, която провежда онлайн безплатни уроци по нейрографика. По думите ѝ

при този метод всичко се подчинява на невропластичността на мозъка.

 „…благодарение на способността на невроните за огледално възприятие, мозъкът започва да търси нови възможности, да създава нови връзки, да активира и задейства точно определени центрове, за да се постигне очакваният резултат“, споделя Меглена, като посочва в личен план положителните промени, които са настъпили в живота ѝ след като започва да се занимава с нейрографика.

източник: споделено от сайта на Българско национално радио © 2021
Нейрографика или как да рисуваме и сбъдваме, публикувано на 15.02.21 в 17:27 

Меглена Костова

Меглена Костова: художник приложник, сертифициран инструктор и специалист по Нейрографика в Института по психология на творчеството, Москва, дългогодишен педагог и методист, основател на МегАрт Център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясния режим на мозъка.

Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум моята мисия е да отключвам художника и твореца у човека. Като преподавятел в курса „Отключи художника в теб“ мога да науча всеки да рисува и с това да трансформира живота си.

Автор съм на метода „Рисувай с две ръце“, с който помагам да балансирате двете мозъчни полукълба. Благодарение на това ще можете да усвоявате по-бързо и лесно нови умения и знания, ще придобивате по-високо ниво на личностен баланс, себеуважение, хармония и щастие. 

 

към курсовете МЕГА Нейрографика

с Меглена Костова сертифициран инструктор

Научи повече за Нейрографиката

и как рисуването помага
Show Buttons
Hide Buttons

Нямате продукти в кошницата