Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Детска школа

5 май, 2019 @ 10:30 - 13:00

25лв
Megart centar

Детска школа „Рисувай с две ръце“ – свободно рисуване

КОГА – Всяка събота и неделя от 10:30 до 13:00 часа

КЪДЕ –  В ателието на “МЕГАарт център”, гр. София, кв. „Лозенец”, ул. „Вежен”№14, има цветни кашпи с мозайки, входа по стълбите надолу в ляво

ЦЕНА – За едно занимание 25 лв. Пакетна цена за пет занимания 100 лв. Индивидуални занимания 35 лв.

РЕГИСТРАЦИЯ –  Необходимa е, за да Ви подготвим всички материали и да си запазите място! Може да се регистрирате с лично съобщение или в сайта / календара / на датата / в събитието има бутон за регистрация. https://megart.bg/event/

 

Как рисуването помага на дето да се развива и използва целия си потенциал.

Рисуването е любимо занимание на всяко дете. Ежедневно виждаме как то рисува почти навсякъде и как това му доставя голямо удоволствие. С ръце в пясъка, с пръчки на земята, с химикал в ресторанта, докато чакаме. Всяко дете проявява различни умения, когато рисува. Някой се справят по-добре с изобразяването на даден обект, при други има голямо разминаване с това, което са искали да нарисуват. Но всички деца, независимо от уменията си, обичат да рисуват.

Какво е свободно рисуване с две ръце

В нашата детска школа преподаваме свободно рисуване – без оценка и критика. В нашата школа насочваме децата да използват в рисуването и двете си ръце, защото това е забавно и развива нашия потенциал. Заниманията започват със забавни упражнения или гимнастика за пръсти, които тренират фината моторика и развиват интелекта на детето и ни подготвят за творческия процес. Рисуваме и играем творчески игри за развиване на въображение – така необходимо за креативността. Включваме упражнения по рисуването които засилват паметта и концентрацията. Запознаваме децата с различни техники в изящното и приложно изкуство, които са адаптирани към метода „Рисувай с две ръце‘‘.

Какво ни помага дясното и лявото полукълбо в рисуването

В основата на метода е идеята, че творческите дейности, сред които е и рисуването, помагат на мозъка да се развива. Дясната част на мозъка се използва за емоционални и творчески отговори, а лявата страна на мозъка се фокусира върху аналитичните процеси и логика. Когато детето рисува с двете си ръце, и двете страни на мозъка са ангажирани. По този начин се укрепват връзките между двете полукълба. Това помага за постигането на пълния му потенциал от възможности.

Каво става като се научим да рисувме и с двете си ръце

Децата придобиват умения, с които могат да се гордеят. Това им дава основание да гледат на света с увереността, че могат да постигнат дадена цел. Децата, които рисуват свободно и с двете си ръце, се научават да мислят с отворен ум и да подхождат в житейските ситуации творчески и с увереност. Те  се научават да изразяват себе си, своите чувства и емоции чрез изкуството и творбите си.

Водещите Меглена Костова и Мариана Матева знаят че: “Всички деца са художници. Проблемът е как да останат такива, когато пораснат.” Пабло Пикасо

Меглена Костова автора на метода “Рисувай с две ръце” който е залегнал в основата на курса „Отключи Художника в Теб“, в детския курс „Открий художника в детето“ и в курса „Сакрална Геометрия“ и инструктор по Неврографика. Автор е на 9 учебника за образователната ни система и 9 книги и десетки издания за творчески занимания с деца.

Мариана Матева е завършила Национална художествена академия “Н. Павлович”  със специалност „Художествено пространствено оформление“. Член е на СБХ. Работи в областта на приложната графика, илюстрацията и живописта. Дългогодишен педагог по изобразително изкуство. От 1990 година рисува картини с космични послания за добруване и просветление.

0896 71 71 88,  e-mail: megart.bg@gmail.com

В детската училище „Рисувай с две ръце“ по един уникален и забавен начин за малтретиране да се опознава себе си и света на красотата и устойчивостта да развиват творчески си потенциал!

 

 

Детайли

Дата:
5 май, 2019
Час:
10:30 - 13:00
Стойност:
25лв
Събитие Тагове:

Организатор

МегАрт Център
Телефон:
+359 896 71 71 88
Email:
megart.bg@gmail.com
Уебсайт:
www.megart.bg

Място

МегАрт Ателие
ул. Вежен 14
София, 1421 Bulgaria
+ Google Map
Телефон:
0896 71 71 88

Регистрирам се

Остават само 10 свободни места

Страница с условията
Tribe Loading Animation Image

Желаете да се отпишете?

Използвайте този инструмент, за да управлявате вашата регистрация.

Show Buttons
Hide Buttons