Отключи художника в теб

“Отключи Художника в Теб 1 ” базово ниво – подходящо за начинаещи.

 
Ти мечтаеш да се научиш да рисуваш и да развиеш своята креативност.
 
Учил си рисуване, но отдавна не си рисувал.
 
Умееш да рисуваш, но искаш да oвладееш нови, непознати техники.
 
Търсиш хармонията и баланса в себе си.

 

Уверявам те! Стига да знаеш “от коя страна се държи молива”, в този курс по “Рисуване с помощта на дясното полукълбо”, можеш да се научиш и да рисуваш.
 
Да, това е вярно. Можете да се научите да рисувате и не е нужно да имате проявен талант – това е просто въпрос да бъдете научени как да го направите.
 
Водещите Меглена Костова и Мариана Матева знаят, че ако можете да държите молив, то можем да ви научим и да рисувате вярно и точно!

Да, това е вярно в курса “Отключи художника в теб”!

Учейки се да рисуваш, може да очакваш да се повиши креативността и увереността ти. Чест ефект за повечето участници е възприемане на себе си по нов начин, като творчески и артистичен човек. Тези курсове ще ти покажат как да придобиеш и овладееш умения за рисуване, без значение дали мислиш, че нямаш талант и се съмняваш. Или пък се забавляваш, когато твориш, но не можеш да надскочиш “детското” ниво. А ако вече рисуваш като професионален художник, курсът ще ти даде по-голяма увереност в способностите ти и ще задълбочи артистичното ти възприятие.
Веднъж научено, рисуването може да се използва за “записване” на това, което виждаш в реалността или в ума си по начин, подобен на този, по който записваме мислите и идеите си с думи.

Метода на Д-р Бети Едуардс

Преди повече от двадесет години Д-р Бети Едуардс (Dr Betty Edwards) разработва метод на преподаване, който позволява на учениците й да усвоят петте основни умения за рисуване само за няколко дни. Тези пет техники формират основните умения за рисуване и веднъж усвоени, остават за цял живот, както четенето или шофирането.
Когато имаш вече тези умения, можеш да рисуваш каквото и да е – портети, котки, кучета, човешки фигури, пейзажи, архитекурни обекти, ръце, крака, натюрморти…Списъкът е безкраен. Методът е същият, само сложността на обекта и средствата се променят.
Оказва се, че да се научим да рисуваме, всъщност не означава буквално „да се научим да рисуваме“. Парадоксално, но „да се научим да рисуваме“ означава да се научим да правим ментално превключване от L-режим (работа с ляво полукълбо) в R-режим (работа с дясно полукълбо). Точно това прави всеки, който се е обучавал да рисува.

Така че, може би търсиш ново хоби, или може би винаги си желал да се научиш да рисуваш. Може да учиш в момента изкуство или си художник и искаш да добвиш нови умения или просто да изразяваш идеите си по-креативно. Може би мислиш, че не умееш да рисуваш, а на много ти се иска. Каквато и да е причината, обучението ти в тези пет умения може да стимулира твоята креативност и увереност.

ПО ВРЕМЕ НА КУРСА ВИЕ ЩЕ:

– откривате как работи човешкият мозък и как съзнателно можете да имате достъп до скритите му ресурси, за да може да работи по-ефективно във ваша полза;
– имате възможност да работите с различни упражнения за лявото и дясното полукълбо;
– получавате улесняващи инструменти, които да ви подкрепят в началото на заниманията ви по рисуване;
– имате нашата постоянна подкрепа във вашия творчески процес;
– изненадвате себе си от проявяването на заложения ви потенциал.
 

ПОЛЗИ ОТ КУРСА:

– ще научите основните умения за рисуване, което ще ви позволи да рисувате реалистично, и ще започнете да изследвате вашия собствен стил на рисуване;
– ще осъзнаете как можете да активирате дясната част на мозъка си и да използвате функциите й, за да сте по-креативни, интуитивни в различните сфери от живота си;
– ще се научите да виждате света по различен начин не само, когато рисувате;
– ако вече можете да рисувате, курсът ще изведе визуалното ви самоизразяване до напълно ново ниво;
– ще сте в релаксираща, приятна и творческа среда, която ще можете да пренасяте и във вашата среда.
 
Вие сте много по-талантливи, отколкото може да си представите! Посетете курса и сами ще се убедите!
КОГА – От понеделник до четвъртък
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ – От 10:00 до 17:30 часа
 
КЪДЕ – В ателието на МЕГАрт Център в София, кв. „Лозенец”, ул. „Вежен”14, кашпи с мозайки, по стълбите надолу, вляво.
 
ЦЕНА – 220 лв. Пакетна цена за двама участници по 160 лв. на човек.
 
Необходимо е предварително записване. Може да платите на място или в банкова сметка: BG 03 UNCR 7000 152 276 0 530 – на МегАрт Криейтив ЕООД, основание: две имена и датата на първият ден от курса.
 
Телефон за повече информация: Мега – 0896 717 188 и Мери – 0879 331 662
Меглена Костова

Водеща Меглена Огнянова Ангелова-Костова

Художник – приложник, преподавател в курса за възрастни “Отключи Художника в Теб” и курса за деца “Открий художника в теб”, независим изследовател на лявото и дясно полукълбо, създател на системата “Да рисуваме и с двете си ръце”, собственик на “Детско Арт Студио МегАрт “, “Ателие МегАрт” и “Мартенички срещу една прегръдка”, автор на пет действащи учебника в образователната ни система,  дългогодишен педагог и методист. Открила мисията си да учи хората да сътворяват красота е различни курсове, уъркшопи и работилнички за креативно развитие, както за деца, така и за възрастни. Щастлива съпруга, горда майка на три деца и вече баба на две прекрасни внучета.

Водеща МАРИАНА МАТЕВА

Образование : Национална художествена академия “Н. Павлович”  Специалност: Художествено пространствено оформление, член на СБХ. Работи в областа на приложната графика, илюстрацията и живописта. Дългогодишен педагог по изобразително изкуство. От 1990 година рисува картини с космични послания за добруване и просветление. Линк към картина галерия.

За записване и повече информация може да се свържете с
Меглена Костова тел: 0896 71 71 88
e-mail: mega.kostova@gmail.com

Tемите на заниманията са:

– запознаване и усвояване на 5-те умения за рисуване по метода на Д-р Бети Едуардс
– хармонизиране и балансиране на двете полукълба на мозъка чрез метода “Рисувай и с двете си ръце”
– освобождаване на вътрешно пространство за учене и развиване със специално внимание към изграждането на самоуважение чрез различни техники за личностно развитие и арт терапия.

Вие сте много по-талантливи, отколкото може да си представите! Посетете курса и сам ще се убедите!

Второ ниво „Отключи художника в теб 2 – рисуване по памет и въображение“

В първият ден от курса ще направим кратък преговор на 5-те умения за рисуване по метода на Д-р Бети Едуардс, отново ще хармонизираме и балансираме на двете полукълба на мозъка чрез метода на Меглена Костова „Рисувай и с двете си ръце“, ще рисувате по въображение и памет, и накрая ще направите мислите си видими. В курса могат да се включат само хора които са минали първо ниво.

Show Buttons
Hide Buttons