Отключи художника в теб

Седмичен курс по рисуване “Отключи Художника в Теб” с помощта на дясното полукълбо на мозъка.

ЦЕНА? – 180 лв. до една седмица преди курса / след това – 220 лв.
ВОДЕЩИ? – Меглена Костова и Мариана Матева
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ? – Четири дни от 10:00 до 17:00 часа.
Необходимо е предварително записване на тел: 0896 71 71 88 – Меглена Костова
Може да платите на място или в банкова сметка: BG 03 UNCR 7000 152 276 0 530 на МегАрт Криейтив ЕООД. Основание: курс по рисуване, датата на първият ден от курса и име на курсиста.
Ти си много по-талантлив, отколкото може да си представиш! Посети курса и сам ще се убедиш!

 

Второ ниво „Отключи художника в теб 2 – рисуване по памет и въображение“

В първият ден от курса ще направим кратък преговор на 5-те умения за рисуване по метода на Д-р Бети Едуардс, отново ще хармонизираме и балансираме на двете полукълба на мозъка чрез метода на Меглена Костова „Рисувай и с двете си ръце“, ще рисувате по въображение и памет, и накрая ще направите мислите си видими. В курса могат да се включат само хора които са минали първо ниво.

Ти си много по-талантлив, отколкото може да си представиш! Посети курса и сам ще се убедиш!

 

Ти може би мечтаеш да се запишеш на курс по рисуване.

Учил си рисуване, но отдавна не си рисувал.

Умееш да рисуваш, но искаш да oвладееш нови техники.

Търсиш хармония в себе си.

Уверявам те! В този курс по рисуване с помощта на дясното полукълбо, ако можеш да напишеш своето име, можеш да се научиш и да рисуваш.

Да, това е вярно в курса “Отключи художника в теб”!

Можете да се научите да рисувате и не е нужно да имате  изключителен талант. Това е просто въпрос да бъдете научени как да го направите.

Учейки се да рисуваш, може да очакваш да се повиши креативността и увереността ти. Чест ефект за повечето участници е възприемане на себе си по нов начин, като творчески и артистичен човек. Тези курсове ще ти покажат как да придобиеш и овладееш умения за рисуване, без значение дали мислиш, че нямаш талант и се съмняваш. Или пък се забавляваш, когато твориш, но не можеш да надскочиш “детското” ниво. А ако вече рисуваш като професионален художник, курсът ще ти даде по-голяма увереност в способностите ти и ще задълбочи артистичното ти възприятие.
Веднъж научено, рисуването може да се използва за “записване” на това, което виждаш в реалността или в ума си по начин, подобен на този, по който записваме мислите и идеите си с думи.

Метода на Д-р Бети Едуардс

Преди повече от двадесет години Д-р Бети Едуардс (Dr Betty Edwards) разработва метод на преподаване, който позволява на учениците й да усвоят петте основни умения за рисуване само за няколко дни. Тези пет техники формират основните умения за рисуване и веднъж усвоени, остават за цял живот, както четенето или шофирането.
Когато имаш вече тези умения, можеш да рисуваш каквото и да е – портети, котки, кучета, човешки фигури, пейзажи, архитекурни обекти, ръце, крака, натюрморти…Списъкът е безкраен. Методът е същият, само сложността на обекта и средствата се променят.
Оказва се, че да се научим да рисуваме, всъщност не означава буквално „да се научим да рисуваме“. Парадоксално, но „да се научим да рисуваме“ означава да се научим да правим ментално превключване от L-режим (работа с ляво полукълбо) в R-режим (работа с дясно полукълбо). Точно това прави всеки, който се е обучавал да рисува.

Така че, може би търсиш ново хоби, или може би винаги си желал да се научиш да рисуваш. Може да учиш в момента изкуство или си художник и искаш да добвиш нови умения или просто да изразяваш идеите си по-креативно. Може би мислиш, че не умееш да рисуваш, а на много ти се иска. Каквато и да е причината, обучението ти в тези пет умения може да стимулира твоята креативност и увереност.

По време на курса по рисуване с дясното полукълбо:

– ще научиш повече за теорията на Д-р Едуардс как работи човешкият мозък и как съзнателно да имаш достъп до него, за да може да е по-ефективнен във твоя полза
– ще имаш възможност да работиш с различни упражнения за лявото и дясното полукълбо, разработени от Drawing on the Right Side of the Brain Inc., които са част от курса по рисуване
– ще получиш инструменти, които да ти подкрепят в началото на заниманията ти по рисуване

Ползите от този курс:

– ще научиш петте основни умения за рисуване, което ще ти позволи да рисуваш реалистично и ще започнеш да изследваш твоят собствен стил на рисуване
– ще осъзнаеш как може да активираш дясната част на мозъка си и да използваш функциите й, за да си по-креативен и интуитивен
– ще се научиш да “виждаш” света по различен начин не само когато рисуваш
– ако вече може да рисуваш, курсът ще изведе визуалното ти самоизразяване до напълно ново ниво
– ще научиш неща за себе си и за начина, по който подхождаш към живота и неговите предизвикателства
– ще си в релаксираща, приятна и творческа среда

Заниманията се провеждат в творческа атмосфера в ателието на МЕГАрт център.

Меглена Костова

Водеща Меглена Огнянова Ангелова-Костова

Художник – приложник, преподавател в курса за възрастни “Отключи Художника в Теб” и курса за деца “Открий художника в теб”, независим изследовател на лявото и дясно полукълбо, създател на системата “Да рисуваме и с двете си ръце”, собственик на “Детско Арт Студио МегАрт “, “Ателие МегАрт” и “Мартенички срещу една прегръдка”, автор на пет действащи учебника в образователната ни система,  дългогодишен педагог и методист. Открила мисията си да учи хората да сътворяват красота е различни курсове, уъркшопи и работилнички за креативно развитие, както за деца, така и за възрастни. Щастлива съпруга, горда майка на три деца и вече баба на две прекрасни внучета.

Водеща МАРИАНА МАТЕВА

Образование : Национална художествена академия “Н. Павлович”  Специалност: Художествено пространствено оформление, член на СБХ. Работи в областа на приложната графика, илюстрацията и живописта. Дългогодишен педагог по изобразително изкуство. От 1990 година рисува картини с космични послания за добруване и просветление. Линк към картина галерия.

За записване и повече информация може да се свържете с
Меглена Костова тел: 0896 71 71 88
e-mail: mega.kostova@gmail.com

Tемите на заниманията са:

– запознаване и усвояване на 5-те умения за рисуване по метода на Д-р Бети Едуардс
– хармонизиране и балансиране на двете полукълба на мозъка чрез метода “Рисувай и с двете си ръце”
– освобождаване на вътрешно пространство за учене и развиване със специално внимание към изграждането на самоуважение чрез различни техники за личностно развитие и арт терапия.

Вие сте много по-талантливи, отколкото може да си представите! Посетете курса и сам ще се убедите!

Show Buttons
Hide Buttons