Лятно арт училище за деца от 5 до 12 години

Рисувай с две ръце и

бъди себе си

Две авторски програми в един седмичен курс: 

Метод на Меглена Костова „Рисувай с две ръце“ и

тренинг на Мария Чавдарова „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“ 

 

Къде

В детски МегАрт център, София, кв. Лозенец, ул. Вежен 14, от улицата покрай цветни кашпи с мозайки слизате по стълбите надолу и вляво е входът. От метроспирка „Европейски съюз“ са 10 минути пеша. 

Цени

Еднодневна такса – 45 лв.
Седмична такса – 180 лв.
Отстъпки: За деца от едно семейство – 20% отстъпка.
За ранно записване до една седмица предварително –150 лв. Всички материали за творческите занимания влизат в цената.

 

Храна

Топла кухня от кетъринг „Вивета“ по 6 лв. на ден. Включва: супа, основно, плодове и следобедна закуска. Поръчва се един ден предварително. Децата сутрин идват закусили или си носят закуска.

Бонус

50% отстъпка на карта за 5 посещения в детската школа „Рисувай с две ръце“ в събота и неделя от 10:30 до 13:00 Регистрацията е задължителна.

Курсът е подходящ за деца, които

Ваканция УРА! В Детски МегАрт център започва ваканционната игра!

Ето как протича един ден при нас:

08:30 – 09:30 Започваме деня с усмивка

09:30 – 10:00  Гимнастика “Раз-два-три”

10:00 – 11:00 Игри от тренинга „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“

11:00 – 12:00 Забавното междучасие

12:00 – 13:00 Занимания по метода „Рисувай с две ръце“

13:00 – 13:30 Обяд

13:30 – 14:00 Активна почивка и четене на книги

14:00 – 16:00 Игри от тренинга „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“

16:00 – 16:30 Занимания по метода „Рисувай с две ръце“

17:00 – 17:30 Следобедна закуска

17:30 – 18:30 Следобедна закуска и свободни занимания

Всички деца са художници. Проблемът е как да останат такива, когато пораснат.

Пабло Пикасо

Гледайте видеото и научете повече за рисуването с помощта на десния режим на мозъка и метода “Рисувай с две ръце”.
Интервю с Меглена Костова, автор на метода

Тук откриваме потенциала и таланта на вашете дете!

Какво изучаваме в курса

Курсът обединява две авторски програми: „Рисувай с две ръце“ и „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“. Така успоредно с творческите занимания и интерактивни игри децата се учат да вярват в себе си, на уважение един към друг, освобождават се от минали неудовлетворености и превръщат своите мечти в цели.

И най-вече децата ще се научат да използват творческото си мислене не само за да рисуват, а и в ежедневието при търсене на отговори и решения, в нови ситуации, когато трябва да изразят себе си и своите чувства. След курса ще пристъпват по-уверено във всяка нова среда, предизвикателство и ситуация. Защото тук ще ги тренираме да ползват интуицията си и творческия си потенциал.

Подкрепяйте децата си след курса

Мили родители,

след нашия курс имаме нужда от вашата подкрепа. Радвайте се на постигнатото от вашето дете, на новите му знания и умения. Грижете се за посетите от нас семена. Поливайте ги, упражнявайте се, творете заедно, грижете се да се развиват. Нека тези умения се превърнат в навици, полезни в живота.

Часове за творчески занимания

Не забравяйте, че една трета от учебните занимания на вашето дете е добре да са творчески. В училище това не се случва! Ваша е грижата да поддържате този баланс.

Фитнес за пръстите

Правете заедно тази гимнастика. Отнема само две-трети минути, но има поразителен ефект. За синхронизация, за настройка, за баланс. Също помага за по-добра памет и концентрация. Това може да е вашият ТАЕН РИТУАЛ за настройване и успокояване преди работа или сън.

Ден с предизвикателство

Задавайте малки предизвикателства, в които вие да участвате наравно, например: ДЕН на благодарността, ЧАС без интернетДЕН за четене на книги и др. Това ще сплоти допълнително семейството, ще балансира взаимоотношенията и ще разкрие нови черти в характерите.

Правете комплименти

Искреният комплимент винаги се усеща, – акцентира на хубавите неща, повишава самооценката на децата и увеличава радостта в семейството.

Защо да изберете Детски МегАрт център

Защото тук преподават професионалисти!

Защото си обичаме професията!

Защото тук се радваме, когато правим грешки!

Защото не включваме климатик и ходим боси!

Преподаватели

Меглена Костова

автор на метода „Рисувай с две ръце“

Художник, дългогодишен педагог и методист, основател на МегаАрт  център – център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясното полукълбо на моцъка. Създател съм на метода „Рисувай с две ръце“, който е залегнал в основата на курса „Отключи художника в теб“. Инструктор и специалист по Неврографика. Автор съм на 7 учебника в образователната ни система.
Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум моята мисия е да отключвам художника и твореца в човека.

Мария Чавдарова

автор на тренинга „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“

Педагог, треньор, инструктор с над 10 години опит в работата с деца и възрастни в сферата на личностното развитие и обучение чрез преживяване. Артор на тренинга „Умението да общуваш и да бъдеш себе си“. Създател на курсове „Умението да общувам“, „Как да превърнем своята мечта в цел“, „Самооценката – моят добър приятел“, „Характерът на лидерите“ и др.
„Аз вярвам в потенциала на всяко дете!“

Ясена Маркова

Съавтор на метода „Рисувай с две ръце“, преподавател и педагог от 5 години в детски МегАрт център. С голям опит като аниматор на детски организирани събития. Завършена магистърска степен по биология в Устърския университет в Англия, с дисертациона тема: Изследване влиянието на метода „Рисувай с двете ръце“ върху развитието на двете полукълба и как това подобрява когнитивната функция на мозъка, и тема: „Как арт терапията влияе на патофилиологията на стреса?: мета-анализис“. Многогодишен състезател, победител и представител на Българската фехтовка: „С моя опит в спорта, рисуването и науката вярвам, че овладяването на физически и творчески умения ни стимулира да постигнем невероятни неща и подобрим себе си.

ЗАНИМАНИЯТА,

включени в курса под формата на игри 

ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА

Всяка сутрин започва със ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА “Раз-два-три и се усмихни”. Правим упражнения за балансиране на дясно и ляво полукълбо, йога за деца, дихателни техники, фитнес за мозъка, упражнения за пръстите и очите. След като научим движенията, много се забавляваме. Прекрасен начин да се разтоварим, да се посмеем, да сме свежи, заредени с енергия и добро настроение през целия ден.

ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ

Пръстите на ръцете се нуждаят от тренировка също както тялото. ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ ни позволява да подобрим тяхната координация, независимостта им, силата на ръцете и мускулните рефлекси. Това упражнение помага бързо да подобрим паметта и фината моторика. Също така е полезно за тези, които свирят на инструменти, спортуват и рисуват.

ФИТНЕС ЗА МОЗЪКА

Нарекохме нашите занимания ФИТНЕС ЗА МОЗЪКА и те включват: рисуване с двете ръце, упражнения за въображение, визуализация, дихателни техники, осъзнато хранене, осъзната активна почивка, фитнес на пръстите и очите, тренировка на интуиция и игри за творческо мислене. По време на едноседмичната програма децата се запознават с тези техники и упражнения. След това сами ще могат да ги практикуват вкъщи, което ще им помогне по-ефективно да използват потенциала си. Така с лекота ще преодоляват трудностите в училище и ще постигат добри резултати.
Ние силно препоръчваме на всички родители да насърчат детето си да продължава да практикува упражненията всеки ден. Така сами ще се убедят в положителните промени и ще се радват на постижения в близко бъдеще.

МЕТОДЪТ "РИСУВАЙ С ДВЕ РЪЦЕ"

Методът “Рисувай с две ръце” е система от упражнения за рисуване, гимнастика и творчески занимания, в които целенасочено се използват и двете ръце. Известно е, че човешкият мозък има две полукълба: лявата мисли вербално и аналитично, а дясната – пространствено и образно. Мозъчните полукълба отговарят за противоположна половина на човешкото тяло. Доказано е, че лявото полукълбо доминира дясното и поради тази причина повечето хора имат доминираща дясна ръка.
Целта на този метод е изравняване на уменията на двете ръце и така да получим баланс в тялото ни. Когато децата рисуват и с двете си ръце едновременно всяка ръка отговаря за своята половина на главния мозък. Благодарение на това упражнение тренираме двете половини да работят в синхрон. Те не си пречат и доминиращата ръка не взема инициативата. Така развива не само фината моторика на двете ръце, но и подобрява общото психологично състояние.
Ако изпълняваме всеки ден тези лесни упражнения в рамките на 5-6 минути, можем с лекота да развием заложените във всеки от нас способности и пълноценно да разкрием своя потенциал.

ТЕХНИКИ НА ОБЩУВАНЕ

ТЕХНИКИ НА ОБЩУВАНЕ
Приемане и правене на комплименти е една проява на самооценката. Свободата да правиш и приемаш искрени комплименти е възможност, която създава приятелства и отваря много врати в живота.

АКТИВНО СЛУШАНЕ
Активното слушане e чуване, разбиране, осъзнаване, както и подкрепа на говорещия да се увери, че е слушан внимателно и ще бъде разбран и подпомогнат.
Общуването е част от нашето ежедневие. Начинът, по който общуваме, зависи от нашата самооценка, възпитание, възприятие на света. Но има и техники за общуване, които ще учат децата как да реагират или да останат спокойни, да неутрализират ситуации, ако някой ги обиди или се държи агресивно към тях. Разбирането и осъзнаването на начините за общуване в лятното арт училище са поднесени под формата на игри.

ЦЕЛИ И МЕЧТИ

Ние вярваме, че мечтите и целите се сбъдват. А за да се случат – чрез игри, разкази и предизвикателства, децата се учат да си ги поставят, да се замислят какво искат да им се случи в бъдеще, какви искат да бъдат. Заедно формулираме и записваме първите цели, моделираме тайминг на целите. Изследваме взаимовръзката достигната цел – черти на характера, които ни помагат да я постигнем – самооценка.

САМООЦЕНКА

Самооценката е начинът по който се възприемаме и оценяваме. Тя дава криле, когато е прекалено висока или спъва децата, стремежите, действията им, ако е ниска. Ниската самооценка кара децата да се затварят или ги прави агресивни. Чрез игри и техники за общуване децата ще развият увереност, радост от живота, умения за самооценяване. Ще научим има ли такова нещо като „здравословна самооценка“.

Летните занимания в Детски МегАрт център в цифри

авторски програми за работа с деца

години децата се учат да рисуват с две ръце

години всяко лято имаме творчески занимания с деца

деца сме научили да творят, рисуват и да бъдат себе си

Отзиви на пораснали участници

Преди близо 16 години, когато бях на около 7, Меги запали в мен огромна страст към приложните изкуства. Безспорно едни от най-хубавите ми спомени са от летните курсове, когато ми помагаше да влагам цялото си въображение и интерес, за да създам нещо съвсем ново и красиво! Меги, благодаря ти, че запали тази страст в мен, която продължава вече цели 16 години! С нетърпение чакам някой ден, когато имам деца, да ги водя при теб! ❤️

Mila Pavlova

Show Buttons
Hide Buttons