Лятно арт училище за деца от 5 до 12 години

Рисувай с две ръце

Децата ще творят и развиват умението да бъдат себе си

Къде

В детски МегАрт център, София, кв. Лозенец, ул. Вежен №14, от улицата покрай цветни кашпи с мозайки слизате по стълбите надолу и вляво е входът. От метроспирка “Европейски съюз” са 10 минути пеша. 

Цени

Еднодневна такса – 40 лв.
Седмична такса – 180 лв.
Отстъпки: За деца от едно семейство – 20% отстъпка.
При плащане на таксата до 1.06.2019 г. цена 150 лв. Всички материали за творческите занимания влизат в цената.

 

Храна

Топла кухня от кетъринг “Вивета” по 6 лв. на ден. Включва: супа, основно, плодове и следобедна закуска. Поръчва се един ден предварително. Децата сутрин идват закусили или си носят закуска.

Бонус

50% отстъпка на карта за 5 посещения в детската школа „Рисувай с две ръце“ в събота и неделя от 10:30 до 13:00 Регистрацията е задължителна.

Курсът е подходящ за деца, които

Ваканция УРА! В “Детски МегАрт център” започва ваканционната игра!

Ето как протича един ден при нас:

08:30 – 09:30 Започваме деня с усмивка

09:30 – 10:00  Гимнастика “Раз-два-три”

10:00 – 11:00 Творчески занимания

11:00 – 12:00 Забавното междучасие

12:00 – 13:00 Занимания по метода “Рисивуме с две ръце”

13:00 – 13:30 Обяд

13:30 – 14:00 Активна почивка и четене на книги

14:00 – 16:00 Творчески занимания

16:00 – 16:30 Занимания по метода “Рисувай с две ръце”

17:00 – 17:30 Следобедна закуска

17:30 – 18:30 Следобедна закуска и свободни занимания

Какво ще изучаваме в курса?

Всяка сутрин започва със ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА. Правим упражнения за балансиране на дясно и ляво полукълбо, фитнес за мозъка, упражнения за пръстите и очите. След като научим движенията, много се забавляваме.

Пръстите на ръцете се нуждаят от тренировка, също като тялото. ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ ни позволява да подобрим тяхната координация, независимостта им, силата на ръцете и мускулните рефлекси. Това помага бързо да подобрим паметта и фината моторика. 

Знания за различните материали по рисуване. Ще се научиш да познаваш различните моливи и гуми, да ги избираш в зависимост от вида на работата и използваш непопулярни в академичното рисуване техники.

Нарекохме тези занимания ФИТНЕС ЗА МОЗЪКА, които включват: рисуване с двете ръце, упражнения за въображение, тренировка на интуиция и игри за творческо мислене. След това сами ще можете да ги практикуват вкъщи.

Любими на децата са ТВОРЧЕСКИТЕ НИ ЗАНИМАНИЯ. Те се запознават с различни техники в приложното и изящното изкуство. Упражняваме  рисуване с двете ръце, поощряваме креативното им мислене при изработката на красиви и практични предмети. 

Следвайки системата на Кийосаки, под формата на игри децата се запознават с основните принципи на ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ за деца – какво означат думите: приход, разход, да ходиш на работа, да имаш собствен бизнес.

Всички деца са художници. Проблемът е как да останат такива, когато пораснат. Пабло Пикасо

Гледайте видеото и научете повече за рисуването с помощта на десният режим на мозъка и метода “Рисувай с две ръце”.
Интервю с Меглена Костова, автор на метода.

Тук откриваме потенциала и таланта на вашете дете!

Регистрирайте се и запазете място

Подкрепяйте децата си след курса

Мили родители,

след нашия курс имаме нужда от вашата подкрепа. Радвайте се на постигнатото от вашето дете, на новите му знания и умения. Грижете се за посетите от нас семена. Поливайте ги, упражнявайте се, творете заедно, грижете се да се развиват. Нека тези умения се превърнат в навици, полезни в живота.

Часове за творчески занимания

Не забравяйте, че една трета от учебните занимания на вашето дете е добре да са творчески. В училище това не се случва! Ваша е грижата да поддържате този баланс.

Фитнес за пръстите

Правете заедно тази гимнастика. Отнема само две-трети минути, но има поразителен ефект. За синхронизация, за настройка, за баланс. Също помага за по-добра памет и концентрация. Това може да е вашият ТАЕН РИТУАЛ за настройване и успокояване преди работа или сън.

Ден с предизвикателство

Задавайте малки предизвикателства, в които вие също да участвате наравно, например: ДЕН на благодарността, ЧАС без интернетДЕН за четене на книги и др. Това ще сплоти допълнително семейството, ще балансира взаимоотношенията и ще разкрие нови черти в характерите.

Правете комплименти

Искреният комплимент винаги се усеща, – ще акцентира на хубавите неща, ще повиши самооценката на децата и ще увеличи радостта в семейството.

Защо да изберете “Детски МегАрт център”

Защото тук преподават професионалисти!

Защото си обичаме професията!

Защото тук се радваме когато правим грешки!

Защото не включваме климатик и ходиме боси!

Преподаватели

Меглена Костова

автор на метода „Рисувай с две ръце“

Художник, дългогодишен педагог и методист, основател на „МЕГАрт  център“ – център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясното полукълбо на нашият моцък. Създател съм на метода „Рисувай с две ръце“, който е залегнал в основата на курса „Отключи Художника в Теб“. Инструкторпо и Специалист по Неврографика. Автор съм на 7 учебника в образователната ни система.
Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум, моята мисия е да отключвам художника и твореца в хората.

Ясена Маркова

Съавтор на метода “Рисувай с две ръце”, преподавател и педагог от 5 години в детски МегАрт център. С голям опит като аниматор на детски организирани тържества и събития. В момента студент по биология в Устърския университет в Англия. С дипломна работа на тема: Изследване влиянието на метода „Рисувай с двете ръце“ върху развитието на двете полукълба и как това подобрява когнитивната функция на мозъка. Състезател, победител и представител на Българската фехтовка: “С моят опит в спорта, рисуването и науката вярвам, че овладяването на  физически и творчеки умения ни стимулира да постигнем невероятни неща.

Летните занимания в “Детски МегАрт център” в цифри

авторски програми за работа с деца

години децата се учат да рисуват с две ръце

години всяко лято имаме творчески занимания с деца

деца сме научили да творят, рисуват и да бъдат себе си

Как да се регистрираш

1. Избери от КАЛЕНДАРА курс. Влез в събитието на желаната дата.

2Избери зеленият бутон “РЕГИСТРИРАЙ МЕ”. Продължи със стъпка 3.

3. Попълни формата за регистрация. Натисни зеления бутон “ЗАПИСВАМ СЕ”

4. Запази място в курса като платиш капаро

Show Buttons
Hide Buttons