+359 896 7171 88 megart.bg@gmail.com

За Меглена Костова и МегАрт Център

Всяка история започва от една фантазия, фантазия която се превръща в мечта, мечта която е начало на моето вдъхновение, вдъхновение което ме води към моята цел, цел, която превръщам в мисия!

Казвам се Меглена Ангелова – Костова, но от дете всички ме наричат Мега. 

Това съм Аз – художник, дългогодишен преподавател и методист, автор, творец и създател, щастлива съпруга и майка на три деца, две кучета и вече баба на две прекрасни внучета. А, забравих и котараците и рибките!

Моята мисия е да ви помогна да отключите творческата си същност и енергия, a това може да промени всяко ваше решение, което ще вземете оттук нататък и и като цяло живота ви. Вашият потенциал ще започва да работи за вас. Защото „Рисувай с две ръце“ и “ Нейрографика“ и „Рисуване с помощта на десният режим на мозъка“ са методи за достигане и освобождаване на творческата част на вашата личност.

Според мен да използваме двете си ръце не е странно, а нещо съвсем естественно, и дори наложително. Това умение трябва в ранна възраст да се усвоява още преди да тръгнем на училище. Както използваме двете си очи, двете си уши и двата си крака синхронно, така и ръцете могат да бъдат ползвани синхронно в рисуването. Както музикантите така и ние художниците можем да рисуваме и с двете ръце.

Изследователите на човешкия мозък и личност за много. Един от тях Роджър Спери получава  Нобелова награда за изследванията си в областта на мозъчната асиметрия. Всъщност разликите между нашите два“ мозъка са уникални. Двете ни хемисфери по различен начин възприемат и интерпретират информацията от външния и вътрешния ни свят и определят решенията на нашата психологическа личност. ЛЯВОТО ни полукълбо  отговаря за нашата  аналитична, логична, практична личност а ДЯСНОТО за нашата творческа, интуитивна, мечтателска.

Аз съм основател на „МЕГАрт център“ за творческо развитие. Това е ателието в което провеждам моите  майсторски курсове и школи по рисуване.

Преподавател и създател съм на курса „Отключи художника в теб“, който за много кратко време, може да научи всеки да рисува. Това е възможно благодарение на упражненията по рисуването с помощта на десният режим на нашия мозък. Като изследовател на творческите възможности на човека, обичам да наблюдавам как всеки от вас художника и твореца в себе си.

Последното ми увлечение! Наскоро се дипломирах като Сертифициран инструктор и специалист по Нейрографика в московския Института по Психология на Творчеството. Горещо препоръчвам Нейрографика на всички, които са решили да изучават практики за личностни промени. С тези курсове мога да Ви помогна да изучите и успешно да прилагате този уникален метод с който можете да промените в желаната от Ви посока живота си.

Моя дългогодишен проект „Мартениците срещу една прегръдка“ е неповторим начин да дам малко обич и специално внимание на познати и непознати. Моите мартенички са артистични и с уникален авторски дизайн.

„Детско Студио МегАрт“ е специално място, където децата израстват и развиват твореца в себе си, майсторят красиви неща, рисуват с две ръце. С интересни, забавни, весели и интерактивни игри децата се учат да вярват в себе си и на уважение един към друг. Заедно се упражняваме да превръщаме мечтите в цели, създаваме собствени истории и не забравяме да се забавляваме. 

Автор съм на 7 учебника в нашата образователна система.

Заедно с Валентин Костов повече от 20 години успяваме във всички тези начинания. В нашият екип работят талантливи актьори, художници и творци на свободна практика – хора, които обичат да творят и да се забавляват като създават красота и настроение.

Това съм аз и моя малък екип весели и щастливи хора, с които желаем с усмивка да отключим твореца и таланта на всеки. Това е моят начин да даря щастие и любов в сърцата на хората около мен, малки и големи!

Меглена Костова

Аз съм Меглена Костова – художник приложник, и съм сертифициран инструктор и специалист по Нейрографика на Института по психология на творчеството, дългогодишен педагог и методист, основател на МегАрт Център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясния режим на мозъка.

Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум моята мисия е да отключвам художника и твореца в теб. 

Автор съм на метода „Рисувай с две ръце“ – рисуване с помощта на дясното полукълбо на нашия мозък, с който помагам да балансирате двете си мозъчни полукълба.. Този метод е залегнал и в основата на курса „Отключи художника в Теб“, или как да се научиш да рисуваш за четири дни. Благодарение на това можете да придобиете нови функционалности на мозъка. Чрез тях ще усвоявате по-бързо и лесно нови умения и знания, ще придобивате по-високо ниво на личностен баланс, себеуважение, хармония и щастие. 

 

към Курсове и Уъркшопи Нейрографика с над 100 теми с житейски казуси

научете

ПОВЕЧЕ за Нейрографиката

Show Buttons
Hide Buttons

Нямате продукти в кошницата