курс по рисуване 4 дни

Отключи художника в теб – базово ниво

Удивителен метод за четири дни да се научиш да рисуваш

Адрес

В ателието на “МЕГАарт център”, гр. София, кв. Лозенец, ул. „Вежен”№14, има цветни кашпи с мозайки, входът е по стълбите надолу в ляво.

Материали

Осигурени са всички инструменти и материали, удобно работно място и творческа среда. За почивките – чай или кафе с бисквитки.

Цена

Цената на курса е 300 лв.

Цена: 260 лв. (на участник) при записани на двама или при ранно записване и капариране до една седмица предварително.

Може да си запазиш място, като се регистрираш и капарираш.

Бонус

Получаваш и ваучер от 20 лв. за следващ курс от поредицата “Отключи художника в теб” – рисуване с помоща на дясното полукълбо на мозъка с водещи Меглена Костова и Мариана Матева. 

 

Курсът е подходящ за всеки, който

Стига да знаете от коя страна се държи моливът, в този четиридневен курс по рисуване можете да се научите да рисувате с молив реалистично, вярно и точно. Уверявам ви!

Не е нужно да имате проявен талант. Без сложни академични термини ще получите основни знания и умения за рисуване по натура. Заедно ще научим мозъка да превключва в десния творчески режим на мислене.

Курсът е подходящ за всеки от 15 до 105 години.

Курсът “Отключи художника в теб” е посветен на формиране на базови знания и техники по рисуване, които ще ви позволят да рисувате от натура – ще освободите въображението и личностния си потенциал. Този курс е първият от поредицата курсове по рисуване с помощта на десния ни режим на мислене. 

Техниките на рисуване на които ще ви научим са умения, които веднъж усвоени остават за цял живот, както четенето, шофирането или карането на колело.

Ще се запознаете с двата режима на работа на човешкия мозък. С практически упражнения ще разберете как съзнателно да получите достъп до скритите ресурси на вашия мозък, за да работят по-ефективно във ваша полза.

Ще научите лесни техники и инструменти, които в началото на заниманията по рисуване ще ви подкрепят.

Ще ви помагаме в целия творчески процес. МЕГАрт център е мястото, където може да екпериментирате, да учите и да откривате нови хоризонти, да творите.

Пътят на всеки художник започва от рисунката с молив

Гледайте видеото и научете повече за програмата на нашия курс, както и за рисуването с помощта на десния режим на мозъка и метода “Рисувай с две ръце”

Какво ще ви даде курсът 

Знания за различните материали по рисуване. Ще се научите да познавате различните моливи и гуми, да ги избирате в зависимост от вида на работата и да ги използвате в различни техники.

Правилна настройка на ръката. Ще се научите да работите с червената плака и различните видове защриховане, тониране и преливане.

Умения за създаване на обем на различните обекти с помощта на светлината и сянката – как да се получи само с креда и гумата.

Техника за правилно разполагане на обектите в пространството. Ще се убедите, че с помощни линии е лесно да  създадете реалистична рисунка.

Лесен начин за изобразяване на преден и заден план при рисуване на интериор, без задълбочено да познавате законите на перспективата. С получените знания ще нарисувате своята вярна интериорна рисунка. 

 

Инструменти които ви помагат в началните ви занимания. Без анатомични познания за човешката ръка и лице ще нарисувате много вярно и точно своята ръка и своя автопортрет.

Отключи художника в теб само за 4 дни!

Запиши се за курс

Какво ще изучаваме в курса

Техниките на рисуване на които ще ви научим са умения, които веднъж усвоени остават за цял живот, както четенето, шофирането или карането на колело.

Когато имаш вече тези умения, можеш да рисуваш каквото и да е – портети, котки, кучета, човешки фигури, пейзажи, архитекурни обекти, ръце, крака, натюрморти…Списъкът е безкраен. Методът е същият, само сложността на обекта и средствата се променят.

Оказва се, че да се научиш да рисуваш, всъщност не означава буквално „да се научиш да рисуваш“. Парадоксално, но „да се научиш да рисуваш“ означава да се научиш да правиш ментално превключване от ЛЯВ – режим (работа с ляво полукълбо) в ДЕСЕН – режим (работа с дясно полукълбо). Точно това прави всеки, който се е обучава да рисува.

Материали и инструменти, с които ще рисувате по време на курса

Материали които са включени в цената.

 • 6 вида черени графитени моливи H, HB, 2B, 4B, 6B
 • класическа гума
 • хлебна гума
 • креда 2H
 • листа, хартия, разпечатки
 • работна папка за вашите работи

 

Материали и инструменти с които ще разполагате по време на курса и може допълнително да зак

 • молив гума 2,5 мм
 • Плоска молив гума
 • басова разграфена плака А4
 • разграфена плака с диагонали А4
 • разграфена плака А6
 • ъгломер

Преподаватели

Меглена Костова

автор на метода „Рисувай с две ръце“

Художник, дългогодишен педагог и методист, основател на „МЕГАрт  център“ – място за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясното полукълбо на нашият мозък. Създател съм на метода „Рисувай с две ръце“, който е залегнал в основата на курса „Отключи художника в теб“. Инструктор и специалист по Неврографика. Автор съм на 7 учебника в образователната ни система.

Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум, моята мисия е да отключвам художника и твореца в хората.

Мариана Матева

Художник. Завършила е Национална художествена академия “Н. Павлович”, специалност Художествено пространствено оформление, член на СБХ. Работи в областа на приложната графика, илюстрацията и живописта. Дългогодишен педагог по изобразително изкуство. От 1990 година рисува картини с космични послания за добруване и просветление. Като част от екипа на МЕГАрт център обучава и подкрепя всеки курсист дръзнал да приеме предизвикталството да отключи художника в себе си.

Курс в цифри

години курсове "Отключи художника в себе си" променят живота

проведени курса, сложили ново начало

участника, които са предизвикали себе си

рисунки, които са помогнали на курсистите да повярват в себе си

Работи на нашите курсисти

След курса

сертификат

След като преминете курса получавате сертификат за преминат курс “Отключи художника в теб” базово ниво – рисуване с помоща на десният режим на мозъка

портфолио

След като преминете курса ще имате готово ваше портфолио с оригинални нарисувани от вас работи. Това е вашето начало. Продължете напред.

знания

На курса вие ще получите не само практически знания по рисуване, но и разбиране как работи вашият мозък, което ще ви помогне и за други сфери от живота ви.

увереност

Ще се появи у вас увереност във вашите способности. Ще откриете удоволствие и удовлтворение от рисуването.

любимо занимание

Увереноста в добрите резилтати ще превърнат рисуването в хоби и любимо занимание

развитие

А ако рисуването за вас е не само любимо увлечение, курса ще ви помогне да развиете вашата креативност, ще “виждате” и използвате повече от своят капацитет, и ще управлявате ежедневието си по-добре. Рисуването променя света около и вътре във вас. 

Защо да избираш метода на обучение с помощта на десният режим на мозъка?

Водещите са автори на програмата на курса
Обучавате се по метод сходен на сугестопедията
Още на първия ден имате огромни резултати
Терминологията и методиката е достъпна за начинаещи

bortis.

Рисувате само с качествени материали и инструменти
Достъпни цени и възможност за ползване на отстъпки

Отзиви на наши курсисти

Преживях неповторими часове учейки се да наблюдавам, преживявам и отразявам видяното. Мега и Мери ми показаха колко неща мога без да предполагам дори! Смело заявявам, че,, отключиха”самочувствието ми да творя и да се забавлявам! Ако искате, но си мислите, че е трудно-пробвайте при тях!

Иванка Тодорова

Не съм вярвала, че мога да нарисувам нещо и то да бъде разпознаваемо и от другите…например кон… Обаче благодарение на Мери и Мега се научаваш да откриваш детето отново в теб, да виждаш света по нов начин, да се наслаждаваш на рисуването и да се вдъхновяваш. Събуждаш твореца в теб, когато си в хармония със себе си. Препоръчвам на всички, които казват “аз не мога”, да се доверят на професионализма и личната на харизма на тези прекрасни дами! Благодаря ви отново за вниманието, отношението и доброто 🙂 За мен беше удоволствие! Беше МЕГА яко 🙂

Русалена Димитрова

По време на курса имах поредното преживяване на тема “няма невъзможни неща”. Препоръчвам това 4-дневно приключение на всеки, който тайничко си мисли, че в него живее неизявен художник и още по-горещо го препоръчвам на всеки, който си казва, че “не може да рисува”. Ако искате да рисувате – просто елате и го направете.
Водещите Меги и Мери са повече от прекрасни, те са слънчеви, ще ви залеят със своя позитивизъм, ще са търпеливи към особеностите на всеки, ще ви подкрепят и водят по пътя към “художника в теб”.
Благодаря и чакам новите срещи <3

Anastassia Dim

В първия ден на курс исках да се науча да рисувам, но не вярвах. Четири дни по-късно не мога да си намеря място от щастие… и от време на време още не мога да повярвам. Курсът, методът, художниците, които ни водеха — прекрасни. Препоръчвам това усещане на всеки добър човек.

Нели Ифандиева

Едва няколко дни, а такива прекрасни резултати! Благодаря ви, Мега и Мери, за това, което правите! Освен с умения, от курса си тръгвам с нови и качествени познанства! Със сигурност ще се срещнем отново.

Петя Петкова написа много интересна статия за нас в блога си. Може да я прочетете тук.

Петя Петкова

На вниманието на всички, които успешно са завършили курс по рисуване в МегАрт Център!

Доведи приятел и спечели 15% отстъпка

от цената на курс по рисуване

Ползвай отстъпката за себе си или я подари

Само трябва при регистрацията, да отбележете в забележката – поканен от…... (името) 

Помогни на приятел и той да Отключи Художника в себе си!

Show Buttons
Hide Buttons