+359 896 7171 88 megart.bg@gmail.com

Историята на дядо Коледа и силата на желанията

Историята за веселия старец с червен костюм тръгва от християнски монах на име Николай живял във византийската провинция Кападокия. Легендата започва с историята на обеднял богаташ  решил  да продаде трите си дъщери в робство. Свети Николай не позволил това да се случи, като му подхвърлил тайно кесия със злато. Една от версиите гласи, че кесията, подхвърлена през комина попаднала в един от оставените да се изсушат чорапи до огнището.

Свети Никола Мирликийски Чудотворец e повелител на моретата, рибарите, търговците. Именно него почитаме на 6 декември, a в много страни празненствата и приготовленията за Коледа започват от този ден.  

Разказва се, че св. Никола обичал да помага на бедните хора и тайно се промъквал в комините на къщите, откъдето пускал монети и други дарове. Свети Николай дарил цялото си богатство на бедните и онеправданите.

В памет на неговата щедрост е останала традицията хората да си разменят подаръци.

Холандските преселници в Америка запазват  легендата и започват да го почитат ежегодно на 6 декемви със сбирки и размяна на подаръци. Името Синтер Клаас еволюира от нидерландския начин на изговаряне на свети Никола в Санта Клаус – произнесен на разговорен английски. Този начин на празнуване и идеята за посланието благодарност и размяна на подаръци започва бързо да се разпространява от началото на 19 век.

Колкото по-популярен ставал Санта, толкова повече се разширявало и въображението на хората, когато го описвали. Те си го представяли добродушен, вълшебник, магичен, с весели облекла дори се появили елени и джуджета.

Kрасива коледна приказка „Гостуването на Свети Никола“ на професор на древногръцка литература Кларк Муур, написана за децата му, дала началото образа на закръгления и дребничък като елф старец, който пристига от Севера с шейна, теглена от малко еленче. Той броди по покривите на заспалите къщи и тихичко влиза през комините, за да остави подаръци на послушните деца. Пъха даровете в коледните чорапи, закачени над камината, пие мляко и яде бисквитки.

А деветият елен Рудолф е измислен от рекламния агент Робърт Л. Май, който написал коледна история, за младия елен Рудолф, с когото никой не искал да си играе, защото имал червен нос. Но когато през Коледната нощ паднала мъгла, Дядо Коледа се разтревожил, че няма да успее да разнесе подаръците. Но на помощ се появил самотният Рудолф и спасил Коледа, водейки шейната заради светлината на червения си нос. А всички еленчета са: Дашер, Дансер, Прансер, Виксен, Комет, Кюпид, Донер, Блитцен и Рудолф.

Най-обвързан е този днес с християнската традиция и раждането Христос, който принася себе си в дар на всички хора.

С Днешният образ на Дядо Коледа се свързва със щедрост и благродство, подканящ всеки към добри дела, към мечти, планове и пожелания. Идея, която бихме могли да реализираме в нашите рисунки, подаръци и поздравителни картички.

Аз ще ви помогна да нарисувайте своите мечти, и вълшебни желания за новата година.  

С помощта на Нейрографиката, на този удивителен метод в който с рисунки можем да променим живота ви в положителна посока. И през цялата година, ще откриваме подаръците които сме си пожелали, нарисували и поръчали!

Повече информация за метода Нейрографика ТУК

LIVE уъркшоп с Меглена Костова, инструктор по Нейрографика

Разберете как метода Нейрографика помага и невъзможните неща започват да стават възможни.

Нейрографика за благоденствие и изобилие – чудесата на Свети Никола

5 декември 2021 от 12:30 часа

В много страни празненствата и приготовленията за Коледа започват от този ден.  Защото Дядо Коледа започва своята причудлива история от вярващия Никола, който с добро сърце и дела се грижи за нуждаещите. В този уъркшоп ще минем по тази добродетелен път, да открием и заредим нашия живот със неговата сила и привлечем чудесата и чистотата му.

Имате ли нужда да видите чудеса няоколо

 • Отново заедно ще изпълним дните до коледа със събития
 • Ще отворим сърцата си за щедрост и съпричастност към хора, които се нуждаят
 • Ще открием и създадем собствени коледни събития и подаръци
 • Ще открием радостта и 100 причини да се усмихваме
 • Ще намерим време за своите близки
 • Ще създадем Коледно настроение наоколо 
 •  📅 Кога: 05 декември (неделя) 12.30 часа
 • 🕗 Час:  12:30 часа LIVE 
 • ✍️ Какво ви е необходимо:  цветни моливи, черни маркери, бял лист, не се изискват умения по рисувате
 • 💰 Цена 58 лв. Линк за плащане: https://bit.ly/3FXuJWG
 • 🖌️ Уъркшопа е LIVE и се провежда в затворена група на Клуб 🌏 Мега Нейрографика!! Tрябва да се регистрирате и присъедините към затворената група на Клуба. 

Нарусувай и сбъдни желанията си с метода Нейрографика

Уъркшоп Елхата за сбъдване на съкровените ни желанията

 • 📅 Кога: 22 декември (srqda) 20.30 часа
 • 🕗 Час:  12:30 часа LIVE
 • ✍️ Какво ви е необходимо:  цветни моливи, черни маркери, бял лист, не се изискват умения по рисувате
 • 💰 Цена 58 лв. Линк за плащане: https://bit.ly/3FXuJ
 • 🖌️ Уъркшопа е LIVE и се провежда в затворена група на Клуб 🌏 Мега Нейрографика!! Tрябва да се регистрирате и присъедините към затворената група на Клуба. 

БЕЗПЛАТЕН уъркшоп LIVE с Меглена Костова, инструктор по Нейрографика

Да събудим коледния дух с Нейрографика – метода, с който се сбъдват чудеса

✍️ Регистрация: Необходимо е да се присъедините към група 📢 Мега Нейрографика – демонстрационни онлайн събития, намерете уъркшопа и събудете коледния дух в своя дом и сърце.

Имате ли липса време❓ Бързате ли сутрин за работа и да заведете децата на училище, набързо ли пиете кафето си, правите ли бърз план за задачите и препуска ли работнния ден неумолимо, а почивката ви дали не е докато отмятате някои домашни задължения❓

Ако мислите ви са „Нямам време, искам неща, но няма кога! Чувствам се притиснат от всичко и всички!“, значи имате проблем за решаване.

Show Buttons
Hide Buttons

Нямате продукти в кошницата