+359 896 7171 88 mail@megart.bg

Индивидуални и групови творчески занимания

ШКОЛА ПО РИСУВАНЕ

„Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв като порасне.“ Пабло Пикасо

София, кв. Лозенец, ул. Вежен 14, Детски МегАрт център
0896 717175 Йоана Костова 0896717188  Меглена Костова

Мили деца,

Каня ви в моето ателие да рисуваме и творим заедно.
Ще ви е интересно да видите моето вълшебно местенце, където обичам до късно да рисувам и майсторя красиви неща. В големия шумен град това е оазис, сътворен от мен.
Аз съм художник приложник и съм учила както рисуване, така и да правя детски играчки и дизайн на детската среда.
Обичам да преподавам рисуване на деца като вас и пораснали деца като вашите родители.
Елате да рисуваме и майсторим заедно, да ви покажа моите картини и първата ми играчка, които съм изработила на вашите години. Ще ви покажа как рисувам с две ръце и всички забавни упражнения за рисуване с две ръце. И накрая ще се запознаете с моите две малки кученца Джеси и Катрин и котарака Оливър, който обича да ни отмъква четките и гумичките за моливи.

Курсът е подходящ за деца, които

Това е единствената школа по рода си

За днешните претоварени и стресирани деца, с безкрайните изисквания в училище и учебна програма, силно ориентирана към левия режим на мозъка, не им остава много време за изкуства.

Тук ценим свободния избор

Тук намират оазис на мечтите си и нещо по различно – няма оценки, рисуват свободно по свои индивидуални проекти, на теми, които тях ги вълнуват. Не поставяме граници на творческата изява, правим гимнастика за пръсти, за да тренираме мозъка,  рисуваме с две ръце за баланс, телефоните са ни в помощ на процеса, люлеем се на люлки в почивката.

Колко е важно да рисуваме

За децата е изключително важно да рисуват често. Повечето родители не знаят как може да навредят на детето неправилната методика, изискванията и оценките по рисуване.

Ние помагаме на родители

които искат щастливо дете, които го възпитават в свободомислеща и творческа личност, която да не спира да мечтае и твори. Защото творческите професии ще са търсените и печеливши професии в нашето бъдеще.

Какво изучаваме в школата

Любими на децата са ТВОРЧЕСКИТЕ НИ ЗАНИМАНИЯ, в които те се запознават с различни техники в приложното и изящното изкуство. Упражняваме рисуване с двете ръце, поощряваме креативното им мислене при изработката на красиви и практични предмети, получават знания за различните материали и техники на рисуване, експериментират и фантазират.

ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА. Правим упражнения за балансиране на дясно и ляво полукълбо, фитнес за мозъка, упражнения за пръстите и очите. След като научим движенията, много се забавляваме.
Пръстите на ръцете се нуждаят от тренировка също както тялото. ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ ни позволява да подобрим тяхната координация, независимостта им, силата на ръцете и мускулните рефлекси. Това помага бързо да подобрим паметта и фината моторика.

МегАрт Школа по рисуване

учим, опитваме, можем

Всички деца са художници. Проблемът е как да останат такива, когато пораснат. Пабло Пикасо

Гледайте видеото и научете повече за рисуването с помощта на десния режим на мозъка и метода “Рисувай с две ръце”.
Интервю с Меглена Костова, автор на метода.

Тук откриваме потенциала и таланта на вашете дете!

Подкрепяйте децата си след курса

Мили родители,

след нашия курс имаме нужда от вашата подкрепа. Радвайте се на постигнатото от вашето дете, на новите му знания и умения. Грижете се за посетите от нас семена. Поливайте ги, упражнявайте се, творете заедно, грижете се да се развиват. Нека тези умения се превърнат в навици, полезни в живота.

Часове за творчески занимания

Не забравяйте, че една трета от учебните занимания на вашето дете е добре да са творчески. В училище това не се случва! Ваша е грижата да поддържате този баланс.

Фитнес за пръстите

Правете заедно тази гимнастика. Отнема само две-трети минути, но има поразителен ефект. За синхронизация, за настройка, за баланс. Също помага за по-добра памет и концентрация. Това може да е вашият ТАЕН РИТУАЛ за настройване и успокояване преди работа или сън.

Ден с предизвикателство

Задавайте малки предизвикателства, в които вие да участвате наравно, например: ДЕН на благодарността, ЧАС без интернет  ДЕН за четене на книги и др. Това ще сплоти допълнително семейството, ще балансира взаимоотношенията и ще разкрие нови черти в характерите.

Правете комплименти

Искреният комплимент винаги се усеща, – ще акцентира на хубавите неща, ще повиши самооценката на децата и ще увеличи радостта в семейството.

Обадете се за индивидуален урок  0896717188

Защо да изберете Детски МегАрт център

Защото тук преподават професионалисти!
Защото си обичаме професията!

Защото тук се радваме, когато правим грешки!

Защото тик се люлеем на люлки в почивката!

Преподаватели

Йоана Костова 

Завърших Националното училище за изящни изкуства, специалност „Скулптура“ и сега съм студент в Националната художествена академия.По-голямата част от съзнателния ми живот е в сферата на изкуството. Обичам да правя абсолютно всичко, което като измисля, мога да осъществя с двете си ръце – дали ще  малка шантава рисунка, докато чакам някъде, или скулптура, или изработка на специален подарък за мой приятел, или някой интересен експеримент, обичам да не ми е скучно. Изкуството за мен е фантазиране, приключение и начин да създаваме нещо от сърце и душа. Подготовката ми в сценография, театралноо майсторство и съпричастността ми към каузата на БЗДП ми дава широк хоризонт и ме прави това, което съм.

Ще ви помагам в творческите ви проекти, които заедно ще измислим и осъществим. Очаквам ви в ателието 🙂

Меглена Костова

автор на метода „Рисувай с две ръце“

Художник, дългогодишен педагог и методист, основател на МегаАрт  Център – център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясното полукълбо мозъка. Създател съм на метода „Рисувай с две ръце“, който е залегнал в основата на курса „Отключи художника в теб“. Инструктор и пециалист по Неврографика. Автор съм на 7 учебника в образователната ни система.
Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум моята мисия е да отключвам художника и твореца у хората.

Ясена Маркова

Съавтор на метода „Рисувай с две ръце“, преподавател и педагог от 5 години в детски МегАрт център. С голям опит като аниматор на детски организирани събития. Завършена магистърска степен по биология в Устърския университет в Англия, с дисертациона тема: Изследване влиянието на метода „Рисувай с двете ръце“ върху развитието на двете полукълба и как това подобрява когнитивната функция на мозъка, и тема: „Как арт терапията влияе на патофилиологията на стреса?: мета-анализис“. Многогодишен състезател, победител и представител на Българската фехтовка: „С моя опит в спорта, рисуването и науката вярвам, че овладяването на физически и творчески умения ни стимулира да постигнем невероятни неща и подобрим себе си.

Посететe и нашата детска школа по рисуване

преподаватели с много опит в работата с деца

години учим децата да рисуват с две ръце

години школа за творчески занимания с деца

деца сме научили да творят, рисуват и да бъдат себе си

Отзиви за школата и рисуването

Страхотно място за деца и възрастни. курсовете отключват собствените ни неподозирани творчески възможности и ни откриват, че достъпът до невероятния свят на изкуството е лесен, отворен и че животът с изкуството балансира нашия въртрешен свят и личността ни и помага да живеем по-лесно и щастливо.

Силвия Маркова

Децата питат Мега… sealed

Преди близо 16 години, когато бях на около 7, Меги запали в мен огромна страст към приложните изкуства. Безспорно едни от най-хубавите ми спомени са от летните курсове, когато ми помагаше да влагам цялото си въображение и интерес, за да създам нещо съвсем ново и красиво! Меги, благодаря ти, че запали тази страст в мен, която продължава вече цели 16 години! С нетърпение чакам някой ден, когато имам деца, да ги водя при теб! ❤️

Мила Павлова

Show Buttons
Hide Buttons

Нямате продукти в кошницата