Индивидуални занимания Школа по рисуване за деца от 5 до 14 години

Рисувай с две ръце

Въображението, мозъкът и ръцете рисуват.

Рисуваме заедно. Всеки може да развие скритите си заложби.

София, кв. Лозенец, ул. Вежен 14, Детски МегАрт център
0896 717 188  Меглена Костова

Къде

В детски МегАрт център, София, кв. Лозенец, ул. Вежен №14, от улицата покрай цветни кашпи с мозайки слизате по стълбите надолу и вляво е входът. От метроспирка “Европейски съюз” са 10 минути пеша. 

Цени

Едно посещение за 2 часа – 30 лв.
Две посещемия – 50 лв.
Карта за пет посещения – 120 лв.
Отстъпки: За деца от едно семейство – 20% отстъпка.

 

Материали

Всички материали за творческите занимания влизат в цената.
Донесете доброто си настроение и бъдете подготвени за изненади и приключения в света на изкуството

Бонуси

Получавате 10% отстъпка в творческите ни занимания през ваканциите.

Мили деца,

каня ви в моето ателие да рисуваме и творим заедно.
Ще ви е интересно да видите моето вълшебно местенце, където аз обичам до късно да рисувам и майсторя красиви неща. В големият шумен град това е оазис, сътворен от мен.
Аз съм художник – приложник и съм учила както рисуване, така и да правя детски играчки и дизайн на детската среда.
Обичам да преподавам рисуване на деца като вас и пораснали деца като вашите родители.
Елате да рисуваме и майсторим заедно, да ви покажа моите картини и първата ми играчка които съм изработила на вашите години. Ще ви покажа как аз рисувам с две ръце, и всички забавни упражнения за рисуване с две ръце. И накрая, ще се запознаете с моите две малки кученца Джеси и Катрин и котарака Оливър, който обича да ни отмъква четките и гумички за моливи.

Курсът е подходящ за деца, които

Това е единствената школа по рода си.

За днешните претоварени и стресирани децата, с безкрайните изисквания в училище и учебна програма, силно ориентирана към левият режим на мозъка, не им остава много време за изкуствата.

Тук ценим свободният избор

Тук намират оазис на мечтите си и нещо по различно – няма оценки, рисуват свободно по свои проекти, на теми които тях ги вълнуват. Не поставяме граници на творческата изява, правим гимнастика за пръсти за да раздвижим мозъка,  рисуваме с две ръце за баланс, телефоните са ни в помощ на процеса, люлеем се на люлки в почивката.

Колко е важно да рисуваме

За децата е изключително важно да рисуват често. Повечето родители не знаят как може да навреди на детето неправилната методика, изискванията и оценките по рисуване.

Ние помагаме на родители

които искат щастливо дете, които го възпитават в свободомислеща и творческа личност, която да не спира да мечтае и твори. Защото творческите професии ще са търсените и печеливши професии в нашето бъдеще.

Какво ще изучаваме в школата?

Любими на децата са ТВОРЧЕСКИТЕ НИ ЗАНИМАНИЯ. Те се запознават с различни техники в приложното и изящното изкуство. Упражняваме  рисуване с двете ръце, поощряваме креативното им мислене при изработката на красиви и практични предмети. Ще получите знания за различните материали и техники по рисуване. Ще експеримет и фантазират.

ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА. Правим упражнения за балансиране на дясно и ляво полукълбо, фитнес за мозъка, упражнения за пръстите и очите. След като научим движенията, много се забавляваме.
Пръстите на ръцете се нуждаят от тренировка, също като тялото. ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ ни позволява да подобрим тяхната координация, независимостта им, силата на ръцете и мускулните рефлекси. Това помага бързо да подобрим паметта и фината моторика.

Всички деца са художници. Проблемът е как да останат такива, когато пораснат. Пабло Пикасо

Гледайте видеото и научете повече за рисуването с помощта на десният режим на мозъка и метода “Рисувай с две ръце”.
Интервю с Меглена Костова, автор на метода.

Тук откриваме потенциала и таланта на вашете дете!

Обадете се за индивидуален урок 0896717188

Подкрепяйте децата си след курса

Мили родители,

след нашия курс имаме нужда от вашата подкрепа. Радвайте се на постигнатото от вашето дете, на новите му знания и умения. Грижете се за посетите от нас семена. Поливайте ги, упражнявайте се, творете заедно, грижете се да се развиват. Нека тези умения се превърнат в навици, полезни в живота.

Часове за творчески занимания

Не забравяйте, че една трета от учебните занимания на вашето дете е добре да са творчески. В училище това не се случва! Ваша е грижата да поддържате този баланс.

Фитнес за пръстите

Правете заедно тази гимнастика. Отнема само две-трети минути, но има поразителен ефект. За синхронизация, за настройка, за баланс. Също помага за по-добра памет и концентрация. Това може да е вашият ТАЕН РИТУАЛ за настройване и успокояване преди работа или сън.

Ден с предизвикателство

Задавайте малки предизвикателства, в които вие също да участвате наравно, например: ДЕН на благодарността, ЧАС без интернет  ДЕН за четене на книги и др. Това ще сплоти допълнително семейството, ще балансира взаимоотношенията и ще разкрие нови черти в характерите.

Правете комплименти

Искреният комплимент винаги се усеща, – ще акцентира на хубавите неща, ще повиши самооценката на децата и ще увеличи радостта в семейството.

Защо да изберете “Детски МегАрт център”

Защото тук преподават професионалисти!
Защото си обичаме професията!
Защото тук се радваме когато правим грешки!

Защото тик се люлеем на люлки в почивката!

Преподаватели

Александър Лазарков – Сашо

В събота и неделя съм с вас:)

Уча печатна графика в Националната художествена академия, но мога спокойно да заявя, че по-голямата част от съзнателния ми живот е в сферата на изкуството. През времето, което не рисувам, обичам да правя абсолютно всичко, което като измисля, мога да осъществя с двете си ръце – дали ще е отглеждане на кристали, скулптура, изработка на специален подарък за мой приятел, шиене или някой интересен експеримент, гледам да не ми е скучно. Още от малък харесвам да се занимавам с деца. Може би защото прекарвах много време с малката ми сестра и фантазирахме, приключенствахме и създавахме какво ли не.

Установявам, с времето все повече, че от децата наистина има какво да се научи, а да станеш техен приятел е най-хубавата част!

 

Меглена Костова

автор на метода „Рисувай с две ръце“

Художник, дългогодишен педагог и методист, основател на „МЕГАрт  център“ – център за творческо развитие и школа за рисуване с помощта на дясното полукълбо на нашият моцък. Създател съм на метода „Рисувай с две ръце“, който е залегнал в основата на курса „Отключи Художника в Теб“. Инструкторпо и Специалист по Неврографика. Автор съм на 7 учебника в образователната ни система.
Като изследовател на творческите възможности на човешкия ум, моята мисия е да отключвам художника и твореца в хората.

Посететe и нашето Лятно Арт Училище

авторски програми за работа с деца

години децата се учат да рисуват с две ръце

години всяко лято имаме творчески занимания с деца

деца сме научили да творят, рисуват и да бъдат себе си

Отзиви за школата и рисуването

страхотно място за деца и възрастни. курсовете отключват собствените ни неподозирани творчески възможности и ни откриват, че достътпът към невероятният свят на изкуството е лесен, отворен и че животът с изкуството балансира нашият въртрешен свят и личността ни и помсга да живеем по-лесно и щастливо.

Силвия Маркова

Децата питат Мега… sealed

Преди близо 16 години, когато бях на около 7 Меги запали в мен огромна страст към приложните изкуства. Безспорно едни от най-хубавите ми спомени са от летните курсове, когато ми помагаше да влагам цялото си въображение и интерес, за да създам нещо съвсем ново и красиво ! Меги, благодаря ти, че запали тази страст в мен, която продължава вече цели 16 години! С нетърпение чакам някой ден, когато имам деца да ги водя при теб! ❤️

Мила Павлова

Show Buttons
Hide Buttons