“Рисувай и с двете си ръце” – лятно арт училище

Ваканция УРА! В МегАрт започва весела игра!

Целодневни летни занимания в кв. Лозенец за деца от 5 до 12 години, през седмицата от 8:30 до 18:30 часа от 29.05.2017 до 15.09.2017 г.

Лятото е време за игри, творчески занимания и срещи с приятели. Ние в Детско Арт Студио МегАрт в програмата “Рисувай и с двете си ръце” освен всичко това ще се забавляваме като рисуваме с два молива едновременно и така ще тренираме и нашия мозък.

Цени на летните занимания:

Престой половин ден – 20 лв.
Целодневен престой – 35 лв.
Седмична полудневна такса – 85 лв.
Седмична целодневна такса – 150 лв.
Такса за четири седмици – 450 лв.
Отстъпка 20% за деца от едно семейство.

Записване и повече информация на телефон 0896 71 71 88 Меглена Костова

За метода “Рисувай и с двете си ръце”

Методът “Рисувай и с двете си ръце” е система от упражнения за рисуване, гимнастика и творчески занимания в които целенасочено се използват и двете ръце.  Известно е, че човешкият мозък има две полукълба: лявата мисли вербално и аналитично, а  дясната – пространствено и образно. Двете полукълба отговарят на кръст на двете половини на човешкото тяло. Доказано е, че лявото полукълбо доминира на дясното и поради тази причина повечето хора имат доминираща дясна ръка.

Целта на този метод е изравняване на уменията на двете ръце и така да получим баланс в тялото ни. Когато децата рисуват и с двете си ръце едновременно всяка ръка отговаря за своята половина на главният мозък. Благодарение на това упражнение тренираме двете половини да работят заедно и синхронизирано. Те не си пречат и доминиращата ръка не взема инициативата. Така развива не само фината моторика на двете ръце, но и подобрява общото психологично състояние.

Ако изпълняваме всеки ден тези лесни упражнения в рамките на 5-6 минути, можем с лекота да развием заложените във всеки от нас способности и пълноценно да разкрием своя потенциал.

За автора на програмата “Рисувай и с двете си ръце” – Меглена Костова

Заниманията се провеждат от Меглена Костова: автор на  метода “Рисувай и с двете си ръце”, художник – приложник, методист и преподавател по системата “Рисувай с помощта на дясното полукълбо” , ” Отключи Художника в теб” , независим изследовател на лявото и дясно полукълбо, създател на “Детско арт студио МегАрт” и “МегАрт ателие”. Заедно с младия ми екип вече трета година работим по тази програмата. Вярваме, че във всеки човек има вълшебно ковчеже в което има всичко необходимо, за да е съзидателен и успешен.

Ето как протича един ден при нас:

09:00 – 09:30 Започваме деня с “Раз-два-три и се усмихни”.
09:30 – 10:00 Седнали в кръг водим разговор по темата на деня.
10:00 – 11:00 Време да творим.
11:00 – 12:00 Игри в забавното междучасие.
12:00 – 13:00 Време да сме креативни.
13:00 – 14:00 Обяд.
14:00 – 16:00 Активна почивка и четене на книги.
16:00 – 17:00 Занимаваме се с каквото най-много обичаме.
17:00 – 17:30 Следобедна закуска.
17:30 – 18:00 Седнали в кръг споделяме с какво днес се гордеем.

Tемите, с които занимаваме децата: забавна гимнастика, фитнес за пръстите, кръгче – здравей, работилница за играчки, разкажи какво нарисува, парад на разказвача, фитнес за мозъка, кулинарни фантазии, моето растение, покажи ми новата игра, магическа лаборатория, забавно четене, игра за финансова грамотност, тебеширени рисунки, най-много се гордея, представление-забавление.

ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА

Всяка сутрин започваме със ЗАБАВНАТА ГИМНАСТИКА “Раз-два-три и се усмихни”. Правим упражнения за балансиране на дясно и ляво полукълбо, йога за деца, дихателни техники, фитнес за мозъка, упражнения за пръстите и очите. След като научим движенията, много се забавляваме. Прекрасен начин да се разтоварим, да се посмеем, да сме свежи, заредени с енергия и добро настроение през целия ден.

ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ

Пръстите на ръцете се нуждаят от тренировка, също като тялото. ФИТНЕС ЗА ПРЪСТИ ни позволява да подобрим тяхната координация, независимостта им, силата на ръцете и мускулните рефлекси. Това упражнение помага бързо да подобрим паметта и фината моторика. Също така е полезно за тези, които свирят на инструменти, спортуват и рисуват.

В КРЪГЧЕ – ЗДРАВЕЙ

Заниманието КРЪГЧЕ – ЗДРАВЕЙ, ни поставя в физически и емоцеинален контакт, очи в очи. Възпитава толерантност , зачитане на другия и е мощно средство против агресията.

ФИТНЕС ЗА МОЗЪКА

Нарекохме нашите занимания ФИТНЕС ЗА МОЗЪКА, които включват: рисуване с двете ръце, упражнения за въображение, визуализация, дихателни техники, осъзнато хранене, осъзната активна почивка, фитнес на пръстите и очите, тренировка на интуиция и игри за творческо мислене. По време на едноседмичната програма децата се запознават с тези техники и упражнения. След това сами ще могат да ги практикуват вкъщи, което ще им помогне по-ефективно да използват потенциала си. Така с лекота ще преодоляват трудностите в училище и ще постигат добри резултати.

Ние силно препоръчваме на всички родители да насърчат детето си да продължава да практикува упражненията всеки ден. Така сами ще се убедят в положителните промени и ще се радват в постиженията в близкото бъдеще.

ТВОРЧЕСКИТЕ НИ ЗАНИМАНИЯ

Любими на децата са ТВОРЧЕСКИТЕ НИ ЗАНИМАНИЯ. Те се запознават с различни техники в приложното и изящното изкуство. Упражняваме осъзнато рисуване с лява и дясна ръка, поощряваме креативното им мислене при изработката на красиви и практични предмети. За заниманията осигуряваме качествени и разнообразни материали, което е гаранция за добри резултати.

ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ МОЖЕ ДА Е ЗАБАВНО

Всеки следобед имаме час за ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ и после се учим как активно да почиваме.

ПАРАД НА РАЗКАЗВАЧА

В ПАРАД НА РАЗКАЗВАЧА използваме десетте техники за писане на приказки по методиката на писателя Джани Родари. Тук всеки може да се изяви и да разкаже измислена от него приказка.

МАЙСТОРИМЕ ВКУСОТИЙКИ

В ЧАСОВЕТЕ ЗА ВКУСОТИЙКИ децата научават основното, което е необходимо, за да си направят нещо здравословно, вкусно и как с фантазията им то да изглежда красиво.

ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ

Следвайки системата на Робърт Кийосаки, под формата на игри децата се запознават с основните принципи на ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ за деца – какво значат думите: приход, разход, да ходиш на работа, да имаш собствен бизнес.

* В нашия детски център в квартал „Лозенец” децата имат площадка на открито, където могат да рисуват с тебешири и да играят на дама. През целия ден са на прохладен и свеж въздух (без климатици).

Записване и повече информация на телефон 0896 71 71 88 Меглена Костова

С летните ни занимания на МЕГАрт Училище и метода “Рисувай и с двете си ръце” по един уникален и забавен начин помагаме на децата да опознават себе си, света на красотата и устойчиво да развиват творческия си потенциал!

“Всички деца са художници. Проблемът е как да останат такива, когато пораснат.” Пабло Пикасо

Show Buttons
Hide Buttons