Двудневен авторски курс по рисуване на„Сакрална геометрия”

Сакралната геометрия изучава формите, структурите и съотношенията, по които е създаден и функционира света. Това е езикът на Вселената, чрез който Тя се свързва и общува с нас. برنامج مراهنات كرة القدم

В този курс не се занимаваме със самите математически модели на тези структури и пропорции. بطولة اوروبا 2022 Ние ги разглеждаме като форми, принципи и закони, които всеки може да усвои чрез прости примери и лесни за научаване и прилагане техники.

Чрез тези знания и техники човек неусетно започва да структурира, хармонизира и подрежда вътрешния си свят и да сътворява действителността си в синхрон с Вселенските формули и език.

Този курс е сило препоръчителен и за тези, които са минали курсът „Отключи художника в теб” или които имат намерение да го завършат, тъй като е интегрална част от цялостната технология за ускорено усвояване на умението за рисуване.

Курсът включва Неврографика, Мандали, Дзен рисуване – „Zentangle“, Лабиринти, Цветето на живота, Фрактали и Златното сечение.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ – Два дни от 10:00 до 17:30 часа

КЪДЕ – В ателието на МЕГАрт Център в София, кв. „Лозенец”, ул. „Вежен”14, кашпи с мозайки, по стълбите надолу, вляво.

ЦЕНА – За двата дни 120 лв. Ако платите седмица предварително 90 лв. Пакетна цена за двама участници 100 лв. на човек. Осигурени са Ви всички материали, чай с бисквитки или кафе 🙂

РЕГИСТРАЦИЯ – направете в събитието в календара на сайта, за да си запазите мястоhttps://megart.bg/event/mandali-3-2/

КАПАРО – 50 лв. може на място или в банкова сметка на МегАрт Криейтив ЕООД: BG 03 UNCR 7000 152 276 0 530 – основание: две имена и датата на първият ден от курса.

ВОДЕЩ Меглена Костова 0896 71 71 88 – „МЕГАрт – център“, създател на метода „Рисувай с две ръце“ и преподавател в курса „Отключи Художника в Теб“

Още информация:

МАНДАЛА
На Санскритски думата Мандала има две значения – кръг и център. Кръгът представлява видимият външен свят, и Центъра – вътрешният свят на тялото и душата.

В този курс ще Ви науча да рисувате Личната си мандала, която ще ви помогне за синхронизиране на работата на двете мозъчни полукълба, за задействане на силите за позитивна промяна във Вас, за привличане на желани неща в живота Ви, за разрешаване на житейски ситуации, за медитация и релаксация, за повишаване на творческия Ви потенциал, за развиване на интуиция, за коригиране на личностни качества, за зареждане на вода.

Можете да разгледайте моите изрисувани мандали на страницата ми: https://mobile.facebook.com/megart.bg/?ref=bookmarks

ДЗЕН РИСУВАНЕ
Дзен рисуване „Zentangle” е метод, при който по лесен за научаване, релаксиращ и забавен начин се създават хармонични изображения чрез изрисуване на структурирани и повтарящи се модели. Методът за много кратко време ни учи лесно да създаваме красота и хармония, да подреждаме мислите си и да добиваме добра пространствена ориентация. В следствие на всичко това ние развиваме по-голяма увереност в себе си, по-добра способност да виждаме решения на проблеми, които до този момент са ни се стрували нерешими, значително понижаваме, а в някои случаи и елиминираме нивата на стрес и подобряваме способностите си за фокусиране и въображението си. Той е създаден от Рик Робъртс и Мария Томас и наречен от тях „Zentangle“.

НВРОГРАФИКА
Неврографиката (нейрографика) или Управление на реалността е метод за рисуване и организиране на мисленето, трансформиране на неговото състояние и отношение към проблемите ни без думи и концептуален процес. Това е контакт с вашето дълбоко вътрешно пространство чрез рисуване. С този метод на рисуване ние трансформираме проблема чрез образ, освобождаваме се от вътрешните си ограничения, задаваме си нов „невронен код”.

Рисунката, която създаваме и хармонираме по такъв начин, се възприема от Вселената като „инструкция за изпълнение”.

Чрез неврографиката вие ще овладеете универсалния инструмент за управление на обстоятелствата и алгоритмите за решаване на различни видове задачи на живота.

Изобретател на метода „неврографика” е руският психолог, коуч, архитект и графичен фасилитатор, Павел Пискарев. Меглена Костова е сертифициран специалист по неврографика лично от Павел Пискарев.

ЛАБИРИНТ
Лабиринтът е средство за себеоткриване и себепознание. Чрез него можем да получим подкрепа и яснота, отговори на въпросите ни или помощ в поставянето на целите ни по пътя. Когато вървим към центъра на лабиринта, символично наближаваме своя вътрешен, духовен център. Това е пътя към центъра на дълбоката ни истинска същност. Започваме своя път отвън и стигаме в центъра на лабиринта: отговорите се крият вътре в нас. След това се завръщаме във външния свят с отворено сърце и с по-дълбоко и чисто разбиране за себе си.
Ще Ви науча как да нарисувате този сложен механизъм, наречен лабиринт, посредством разкриване ключа на лабиринта.

ФРАКТАЛИ
Фракталите са обекти, състоящи се от по-малки фигури, всяка от които по структура и форма наподобява по-големия обект. Така чрез тези по-малки фигури, подредени в алгоритъм на копиране и мащабиране, можем да пресъздадем част от цялата красота и хармония на природата.

Ако се вгледате в обекта, а след това в една част от него, увеличавайки мащаба, ще установите, че те изглеждат почти еднакво.

ЗЛАТНО СЕЧЕНИЕ
Златното сечение е универсален израз на структурната хармония. То е в основата на хармоничните пропорции в природата, използва се в архитектурата, изкуството, интериорния дизайн, фотографията, модата, скулптурата и живописта, при композиция в рисуването и фотографията.
В курса ще ви науча да рисувате и да разберете златното сечение по лесен и изпитан начин чрез практически упражнения. بطولة امم اوروبا ٢٠٢١ В следствие на което вие ще започнете да го виждате в природата и навсякъде около себе си. Също така ще откривате как да го използвате в живота си.

Вие сте много по-талантливи и креативни, отколкото може да си представите! Посетете двудневният семинар и сам ще се убедите!

Show Buttons
Hide Buttons